Extra informatie
Aviko franse frites is heerlijk knapperige patat waar iedereen van geniet. Deze patat is extra lang en extra dun, speciaal voor de fijnproevers. Krakend krokant van buiten en zacht van binnen zoals friet hoort te zijn. Aviko selecteert hiervoor zorgvuldig de beste verse aardappelen, afkomstig van lokale boeren. De aardappelen worden geschild, gesneden en speciaal voorgebakken, zodat deze perfect afgebakken kunnen worden in de frituur of airfryer.een heerlijke combinatie is Aviko franse frites met verse groenten en een (vegetarische) hamburger. Of denk eens aan franse friet met kip, venkel en sinaasappel. Bak hiervoor de friet zoals aangegeven op de verpakking. Maak een marinade van sinaasappel- en citroensap. Leg de kip op de borst tussen de venkel in een ovenschaal en bestrijk met de sinaasappelmarinade. Bak 75 minuten in de oven op 175 ?c. Leg de kip met de venkel en sinaasappel op een schaal. Schep de patat erbij en bestrooi met peterselie. Serveer met de mayonaise. Check aviko.nl voor het volledige recept, zoek op `franse friet`.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Frituren:
Bereidingswijze: voor gebruik niet ontdooien.
Friteuse: Verhit vloeibaar frituurvet of olie tot max. 175°C. Frituur porties van ongeveer 500 g gedurende 3 tot 5 minuten. Frituur niet te donker en frituur kleinere porties minder lang.
Elk apparaat is anders, bovenstaande is dan ook een richtlijn.
Air Frying / Luchtfrituren:
Bereidingswijze: voor gebruik niet ontdooien.
Airfryer: bak porties van 400g in een airfryer, voorverwarmd op 180°C, in 12 min. goudbruin.
Elk apparaat is anders, bovenstaande is dan ook een richtlijn.
Bereiding
Bereidingswijze: voor gebruik niet ontdooien.
Friteuse: Verhit vloeibaar frituurvet of olie tot max. 175°C. Frituur porties van ongeveer 500 g gedurende 3 tot 5 minuten. Frituur niet te donker en frituur kleinere porties minder lang.
Elk apparaat is anders, bovenstaande is dan ook een richtlijn.
Bewaaradvies
Bewaaradvies: -18C, zie opdruk. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen.